2010. szeptember 23., csütörtök

Swap 4

Hmmm, kicsit pirulva, de most teszem csak közzé a SWAP 4. körében készült ajándékomat. :O Az úgy volt... Kryx-el kitaláltuk, hogy személyes találkozó keretében adom át neki az ajándékot. Mivel nyár volt, és egyéb bonyodalmak, mostanáig húzódott az ajándék átadása.

Keményen megküzdöttem a kis döggel... Nem képnek indult. Dobozt terveztem belőle, de az utolsó simításoknál szétesett a doboz teteje. Aztán gondoltam, bannert készítek belőle, hiszen azt is megadta lehetőségként. A keret elkészülte után már a hímzést varrtam bele, amikor a varrógép feladta :O Ekkor már mindenféle szépet és jót gondoltam az elkészült hímzésről. Gondoltam nem árt pihentetni a projektet...

Ezt tettem, amíg ki nem pattant a fejemből a kép ötlete. No, itt már nem volt gond! Úgy tűnik ez a minta képként óhajtotta befejezni pályafutását ;) Nem akadályoztam meg ebben.
Íme a lényeg: (mea maxima culpa a pocsék képekért, de a gépem még mindig halott)


Mivel kiderült, hogy Kryx örülne egy fonaltartónak is, az egyik mintaegységet applikáltam a fonaltartóra, hogy igazán tökéletes legyen.


Jardin Privé: Carrés du Printemps, linen: Permin 40 count; Threads by Nina

Úgy tűnt sikerült örömet okoznom az ajándékkal. :)
Jó minden nap bezsebelni a csillogó pillantásokat, látni, hogy megsimogatják az elkészült darabot.

Viki, az egyszerűség kedvéért ide írom: a keretezés semmi extra. A keretre szabtam emlékeim szerint 2 réteg flízt. Az első réteg akkora volt, mint a keret, a másodikat, hogy szebb legyen az íve - pocakosabb legyen - kisebbre vágtam. Majd a kiszabott vásznat rásimítottam, hasra fektettem az egészet. (Most jöttem rá, milyen nehéz is leírni ezt, hogy érthető legyen.) Hogy ne legyen szabott a sarka, ezért a lila pöttyös vászon közép részét - ahol a hímzésben kell majd gyönyörködnünk - kivágtam. Kb. 2,5-3 cm hajtásszél maradt. Ezt szépen bevagdostam, és textilragasztóval maradásra bírtam. A keret hátsó felét - ami a fallal érintkezik - szintén textillel borítottam, de sötétebb anyag került rá. A két réteg összeragasztása előtt akasztót is készítettem a képhez, ez ugyanabból a csipkéből készült, mint ami a hímzést keretezi. Remélem érthető volt. :DDD
Ha nem, legközelebb fotó-dokumentációt készítek :D

5 megjegyzés:

  1. Mindkettő tök szuper, de a kép!!! :-) Kis kulisszatitkokat elárulnál a készítéséről? ;-) A lányok szobájába el tudnék képzelni, ilyen kis textilkeretes hímzéseket. :-)

    VálaszTörlés
  2. Szuper ajándékok!
    A textilkeret is nagyon tetszik, sajnos én nem tudnám ilyen szépen elkészíteni , te nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  3. Manka, ne haragudj, de nem hiszem el, hogy ügyesebb lennék nálad! :DD

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett mindkettő! De azért nálam a fonaltartó a favorit! :D

    VálaszTörlés
  5. Én még nem tudtam eldönteni, melyik a szebb! :) Élőben a lila pöttyös anyag csúcsszuper. Sajnos Eszti bepisilt a játszótéren, így gyorsan el kellett szaladnunk haza, de még itthon gyönyörködtem. :) És Eszter is kapott ám kis meglepetést. Nagyon örültem a személyes találkozónak! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...