2011. augusztus 27., szombat

SBS - reload

A napokban a Facebookon már mutattam belőle részleteket, de végre valahára elkészült. Barka Limonádéból - ennek csak azért van jelentősége, mert sokkal több mintaegységet horgoltam, mint a sajátomba, mégis feleannyi, na jó, azért kicsit nagyobb lett, mint a másik.


Imádni valóan jó a bambusz fonallal dolgozni, ha az ember megszokja, hogy vékony, nagyon vékony a gyapjú selyem fonal után. Más a szerkezete, sokkal lengébb, könnyedebb lett. Az az érzésem, hogy viselés közben univerzális darab lesz, mert hűvösben melegít majd, melegben pedig kicsit hűsít... remélem. Nem mondom, hogy a végén ugyanakkora lelkesedéssel csináltam, mint az elején, de a tulajdonos boldog öröme feledteti a nyűgöket ;))


Azóta mindenhová cipeli magával és konstansan a nyakában van... :P (csak csöndben jegyzem meg, hogy ez az első olyan darab, amit lelkesen használ, azok közül, amit eddig neki készítettem.)

Nem tudom, eldönteni, hogy csak én nyúltan szerencsétlen kézzel a fonalkupacba, de rengeteg festéshiba volt benne :O :(( Kötésnél jobban előjött volna, de így is látszik. Nem örültem, amikor a pink részen egyszer csak szembejöttek velem sorozatban a sokszor 5 centinél is hosszabb fehér szakaszok :O Szerencsére, a kendőn nem olyan tragikusan feltűnő, de a guta megütött volna, ha pl. ez egy kardigánnál fordul elő!


4 megjegyzés:

  1. szép a kendő, látszik, hogy imádja a kis tulajdonosa:)))

    én eddig ilyen festési hibája a Kabala Lime fonalamnál találkoztam, de ott sem örültem:(

    VálaszTörlés
  2. Én egy másik árnyalatú Limonádéból kötöttem.
    Nem fonal hibának fogtam fel, mert hisz ez volt az első színátmenetes fonal a kezemben :-) hanem a következő szín előjelzőjének, és nem zavart !

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper lett :)

    Hát, hímzőfonalnál kevésbé kellemetlen, ha vannak kopottas részek, kötőfonalnál még nem láttam ilyet... Gabinak megírtad?

    VálaszTörlés
  4. Nina, nem kopottas részről van szó, hanem konkrét fehér! szakaszról a lila, rózsaszín, szürke kavalkádban. Én a Te festéseidben még soha nem láttam ilyet :O Gabinak nem, de Lucának mutattam, meg is lepődött....

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...