2012. április 25., szerda

Fairy blanket

merthogy régen bizony a Mininő még Kicsi Tündér volt... ám változnak az idők. Na azért alapjaiban nem, hiszen a tündérség megvan, de jóval erősebb lett a nőcis vonal :O

Régóta dédelgettem ezt az ötletet, és esküdni mertem volna rá, hogy a ravelryn találtam meg a tökéletes mintát, ötletet a végső befejezéshez, de ahogy átnéztem újra a kész munkákat nem találtam, azt amit kerestem. Szóval nem tudom, pontosan honnan is jött az ihlet, de a lényeg, belevágtam egy jókora, hatalmas, színes, puha, fincsi Tündérlány takaróba. Mert az nem lehet, hogy mi takarótlanok legyünk....

Az ötlet után sokáig agyaltam a megfelelő fonalon, mígnem a Drops Delight lett az, ami elrabolta az én szívemet... Fantasztikusan szép! 



Nem csak szép, de varázslatos is, mert sosem születik két egyforma blokk, holott a vezető minta ugyanaz lesz a két színből.... Már elkészült tizenhat darab, de tényleg nincs benne két egyforma. Terveim szerint hatalmas lesz, kb. 140*160 cm. :)

Jó sokáig fogok molyolni ezzel a takaróval, mert a terveim szerint 143 blokkra lesz szükségem. És a végeredményt is igyekszem megbolondítani, tündéresíteni. Van erre már ötletem.... :)

Úgy képzelem, hogy ez alá hűvös nyári estéken éppúgy be tudjuk kuckózni majd magunkat, mint télen. Forró tea kísértetében olvasunk, olvas majd a takaróba burkolózva a kisasszony. :)

 

8 megjegyzés:

  1. már én is kinéztem ezt a fonalat, de félek, hogy nem lenne kitartásom egy ekkora munkához. a tied - már most látszik - gyönyörű lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj, én annyira élvezem! Nem is merem leírni, mennyi a "napi adag", de szinte nem tudom letenni, mint egy drogos.... folyton, mindenhol, csak ezt csinálnám. :))

      Törlés
  2. Ez valóban egy tündéri takaró lesz. Anniyra szép ez a fonal... a színei.. varázslatos... jó lehet ezzel elmolyolni :)

    VálaszTörlés
  3. Mindig érdeklődve figyelem másnál az ilyen óriási projecteket. Nálam az ilyen terv és jó csukló hiányában sajnos csak terv marad.
    Csodaszép a színe, és külön jó, hogy enm lesz 2 egyforma színű blokk. Jól látom, hogy a mintákat is variálod blokkokon belül?

    VálaszTörlés
  4. Dóra, jól láttad valóban többféle blokkot készítettem el. Menet közben azonban rájöttem, nekem túl sok lenne, ha sem a minta, sem a szín nem lenne azonos két blokkban. Így ezek is maradnak, beépülnek a munkába, de - szerintem - trükkös megoldást találtam ki erre is.

    VálaszTörlés
  5. Aha, szóval a takaró nem csak engem szippant be.

    VálaszTörlés
  6. Szépségesek ezek a blokkok, izgalommal figyelem a fejleményeket!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...