2011. június 20., hétfő

Sweet treats keretben - coming soon

Mivel a Facebookra feltöltött kép nagy iskert aratott, pontosabban komoly közutálatot váltottam ki, hogy csak egy részletet mutattam, ide is hozom azt a bizonyos részletet. Ha már utálnak, ne csak kicsit... :P

CCN Sweet Treats

Több érdekes kérdés is felmerült a kép kapcsán. Láttam már néhány képet ugyanolyan keretben, mégis teljesen más volt a végeredmény. Ha valakinél meglátok valamit, ami megragad, olykor bizony beindul a vezérhangya a fejemben és valami hasonlót készítek.

Nem tekintem ezeket "lenyúlásnak", mert igyekszem megjelölni, kinél láttam, másrészt amit én készítek, az úgyis nagyon Enis lesz, hiszen úgysem fogok semmit szolgaian lemásolni, nem is tudnám.

A fonaltartók kapcsán lehetne olykor óbégatni, hogy más is készít hasonlót és én is készítek a más munkáihoz hasonlót, de ez nem baj. Múlkor egy pillanatra elgondolkodtam ezen, amikor egy fonaltartókat készítő lány oldalán megláttam néhányat, ami ugyanolyan volt mint az enyémek. Aztán rájöttem, ugyan az enyém hamarabb készült, de nem mutattam még róluk a fotót, amikor a másik oldalra felkerült - na akkor ez most lopás? :))))))) Vélhetően ugyazokban a napokban csináltunk ugyanolyan fonaltartókat.

Szerintem ez sokkal inkább az a pillanat volt, amikor a Jung által is megfogalmazott közös lélek nyilvánult meg, ugyanonnan merítettünk ihletet. És mindeketten meg is valósítottuk azt. :))) Szerintem ettől szép....



6 megjegyzés:

  1. Szerintem sem lopás! Mindenki merít ihletet a másiktól, különben minek nézegetnénk mások blogjait, munkáit? Az a gusztustalan, ha bizonyíthatóan valaki más eredeti stílusát másolja le valaki és utána van képe árulni azt. De házi használatra miért ne? Mondjuk egy olyan dolog, mint a fonaltartó, aminél valamennyire korlátozva vannak a változatok, nem fura, ha más is hasonlót csinál. Nagyon túl kéne bonyolítanod egy-egy fonaltartót ahhoz, hogy senki másnak se jusson eszébe véletlenül ugyanaz!

    VálaszTörlés
  2. itt is utállak:))))))))))))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  3. Ne utálj, vedd a kereted és rontsd el!!! :)))))))

    VálaszTörlés
  4. Én is utállak, mert csakazértsem mutatod meg :P :D
    Ami ennyiből is látszik: csúcs lett a keret! Imádom ezt az ütött-kopott stílust, mint Te :)

    VálaszTörlés
  5. Ezen a lopás, szabad-e nekem is és másnak is olyat csinálni kérdéskörön sokszor elmeditáltam már. Ha ugyanazt a mintát varrja 2 ember is egyszerre, biztos más lesz, hisz ha nekem nem tetszik a mintában megadott szín, gondolkozás nélkül változtatok rajta. Volt már olyan, hogy jobb lett,mint a tervezőé, de sajnos megmondani már nem tudtam, hisz 3-5 nap múlva, már nem emlékszem rá, és lehet akkorra már nem is cserélném ki. Az, hogy valaki munkája, mintája megtetszik másnak is, az csak jó dolog, mert szép az amit látunk, és emberi dolog, hogy mi is szeretnénk olyat.
    A baj akkor kezdődik, ha a Te munkádat teszik fel sajátjukként / ez velem már megesett-- igen berágtam / de egyébként nem zavar. A sajátom a saját falamat színesíti. Ha valaki pont ugyanolyat készít, az a saját falát díszíti.
    De azért azzal értek egyet, ha valamit szeretnél megtartani magadnak-- infót azt csak tartsd meg, mert más sem adja a saját infóját !!!!!! hiába kapta Ő is ingyen !!!!
    Ilyen az emberi természet !
    A sok beszédből a lényeget is kiláttad?
    Csak azzal ossz meg bármit, akiről tudod, úgysem fogja azonnal lemásolni :-)

    A keret csodás, és ne meséld el, hol lehet ilyet venni.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...