2011. december 30., péntek

Ajándékok


Megmutatom a három kedvenc ajándékomat:
Nina jóvoltából szert tettem egy csodás Lichtfaden fonalra.Gyönyörű! Azt még ki kell találnom, hogy mi készül belőle, de ezt nem holnapra terveztem. A Ravelryn elkezdtem feltölteni a stash "rovatot" kiderült, hogy csupa kékben, türkizben pompázik egyelőre a készlet, amit feltöltöttem.... :D Hiába... ez vagyok.

A másik pedig két fontos ajándék. Pontosabban három... Kettő Barbitól érkezett, egy pedig Krisztától. Imádni való a kis angyalka és a szívecske is. Utóbbi nem a fenyőn lakik, de gondoltam most itt fotózom... :S lehetett volna jobb is a fotó :S Szóval Barbi, itt is köszönöm! Imádom mindkettőt.

Krisztától csodás angyalszárnyat kaptam. Milyen meglepő, hogy az egész fa tele van angyalokkal, még a csúcsdísz is angyal nálunk évek óta...





2011. december 29., csütörtök

Poppy - romantikusra hangolva

Szégyen és gyalázat, de valamiért nem mutattam még, pedig már készen van egy ideje... Talán azért, mert nem fotóztam még le. A sapkát nézzétek. Ha gyors sikerélményre vágytok, csak ajánlani tudom mindenkinek. Könnyen követhető a leírás, jól variálható, szóval bátran essen neki mindenki.



pattern: Poppy; yarn: Manos silk blend, Aries; kb. 110 m; needle: Knit Pro 4mm 

2011. december 27., kedd

Selene mitts

Elkészült a tesztkötés, megvan a Kutas Ági által tervezett Selene mitts kesztyű egyik fele, gyorsan meg is mutatom! Hogy a másik fele mikor lesz meg, nem tudom, de lassan alakul az is...





design: Agnes Kutas; yarn Manos silk blend, color Aries; needle: 3,5

2011. december 21., szerda

Mézi time - Gingerbread time!

Sziasztok gyerekek, jók voltatok? Én nagyon igyekeztem mindenkire figyelni, de sajnos elszámoltam magam - gondolhattam volna, ha én vagyok a mikulás, de nem én vagyok. Több oka is van, mint tudjátok, egyrészt lányból vagyok - max. Miki felesége lehetnék, de ez már nem aktuális, és talán túl öreg hozzám. No meg, lehet, hogy szívem bitorlója zokon venné az ilyen irányú elhajlásaimat.

Szóval matekból sosem voltam erős, de adott volt a feladat: iskolai karácsonyi vásár.... Tanító nénik segélykérő pillantásokat vetetek rám, hogy ugyan álljak már elő egy szekérderéknyi ötlettel, mit lehetne a 8-9 éves mókusokkal közösen alkotni. :O Állam a földön, vakartam a fejem, mert mindaz, amit én művelni szoktam, klasszikusan olyan eszközöket igényel, melyek gyerek kezébe nem annyira valók... Jókora szabó ollók, helyes tűk, aprólékos figyelmet igénylő vásznak.... pffffff.

Aztán eszembe jutott, hogy hiszen vannak nekem gipszkiöntő formáim. Hurrá gondoltam, megmentettem a helyzetet. Hiszen van egy csodás angyal formám is. Csak azt felejtettem el, hogy bazi sok gipsz kell bele, az meg nemigen volt itthon, meg azt is, hogy évente egyszer veszem elő ezt a formát, így még mindig nem tudok vele tisztességesen bánni... azaz a két félből álló angyalt valahogy láthatatlanul kellene összeilleszteni, hogy szép legyen.... Reménytelen vállalkozás volt, mert amikor már úgy ítéltem meg, hogy kivehető a formából - gondoltam megy bele a következő adag gipsz, szaporodjon már az eladható termékek száma - sikeresen letörtem a szárnyának a végét és a lábujját :O :( Ekkor tettem félre az angyalt - azóta is a formában szárad :O :DDD

Következő ötlet után kellett néznem. A terv az volt, hogy fűszeres fenyőfákat csinálok, de technikalilag nem tudtam úgy megoldani, ahogy szerettem volna, így még egy jó ötlet landolt a kukában - persze csak azért, mert nem kompatibilis a fent említett korosztállyal.

Itt félretettem azt a botor megkötést, hogy figyeljek a korosztályra - és régi vágyamnak engedve, nekiálltam Méziket készíteni. :D Kiszabtam, felvarrtam a csetreszeket, 3/4-ig összevarrtam, majd az alkotó délutánra a majdnem teljesen kész darabokat vittem be. Gondoltam tömni, és egy-egy 3 centis szakaszt pelenka öltéssel összevarrni nem akkora kihívás a kőcöknek. Jaaa, a legfontosabbat majd elfelejtettem: az összemorzsolt fűszerkeverékemet is vittem, hogy a pocakokba az is kerüljön.

Néhány lelkes gyerkőc beállt segíteni. A tömködést élvezték - amint végeztek azért én sutyiban tömörítettem a cuccot és kicsit utántömtem ;) Aztán a varrásnál már jelentősen megcsappant a számuk, de volt 3-4 darab, amit összevarrtak! :) És a sikerélmény, hogy befejezték a Méziket, az övék volt!



A címben emlegetett elszámolás pedig azt jelenti, hogy mindössze 15 darab kiszabására volt időm - amint látjátok a képen nincs rajta a teljes csapat. Nem számítottam a kiváltott hatásra, ugyanis gyakorlatilag reggel kb. 20 perc alatt a gyerekek az összeset megvették. Azaz, bár az iskolatársaknak szántuk őket, gyakorlatilag az osztályban elfogyott....

A tanító néni már a készítés során mondta, hogy az egyik Mézi lesz a pocaklakó kislányának az első karácsonyi ajándéka! :) Szóval az én hangulatom már rendben, a lelkem is, hiszen ennél fontosabb ajándékot nem kaphatok....

2011. december 6., kedd

Karácsonyi város - újra Christmas village

Bevallom, én a várakozásnak, készülődésnek ezt a részét nagyon szeretem.

Terveztem idénre, hogy továbbfejlesztem a szokásos karácsonyi városunkat, de nem jutott rá időm. Azért, kicsit szégyenkezve, de megmutatom Nektek is. Hátha más is van, akinek megtetszik az ötlet.

Hagyományosan a gyerekszoba ablakpárkányán kapnak helyet a kis elvarázsolt városka épületei és lakói. Igen, a régi bérházak előnye a 80 cm-es falvastagság, és az ehhez tartozó kb. 60 cm széles ablakpárkány.





Azért megmutatom egészben és világosban is, hogy látható legyen, kik is laknak év végéig nálunk az ablakban.






2011. december 1., csütörtök

Christmas - needleroll

Szerintem valami egészen varázslatos dologgal készülünk meglepni Titeket karácsonyra, kedves keresztszemezők. Nina, Barbi és én.

Egy éve tervezgetjük, hogy legyen egy karácsonyi limitált kiadású needleroll készletünk. Megszületett... bevallom, én beleszerettem mindbe! Barbi most is csodálatosat alkotott!


A lényeg: ma tesszük közzé a 12 darabból álló készlet első darabját. Majd minden hónap első napján jön a következő minta, azaz jövő november 1-én lesz teljes a készlet, így a karácsonyfát, már a gyönyörűséges szaloncukrok díszíthetik majd.

Minden készletben benne lesz az Old gold és a Damson dream fonal, így, ha valaki szemfüles, akár 24 szaloncukrot készíthet, a jövőben majd váltogathatja, milyen színűek legyenek a hímzett díszek a fán. Vannak olyan minták, melyekhez van charm is, ez benne van a készletben. Azoknak, akik mind a 12 darabot megvásárolják, tartogatunk egy kis meglepetést is! :) Erről részletek itt.



Még valami, mivel limitált széria, és korlátozott a készlethez festett fonal mennyisége.... ugye értitek? Azt hiszem, csak a korán kelőknek jut mind a 12 mintából. Fussatok gyorsan Nina, illetve Barbi blogjára, hogy nektek még jusson!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...