2011. augusztus 27., szombat

SBS - reload

A napokban a Facebookon már mutattam belőle részleteket, de végre valahára elkészült. Barka Limonádéból - ennek csak azért van jelentősége, mert sokkal több mintaegységet horgoltam, mint a sajátomba, mégis feleannyi, na jó, azért kicsit nagyobb lett, mint a másik.


Imádni valóan jó a bambusz fonallal dolgozni, ha az ember megszokja, hogy vékony, nagyon vékony a gyapjú selyem fonal után. Más a szerkezete, sokkal lengébb, könnyedebb lett. Az az érzésem, hogy viselés közben univerzális darab lesz, mert hűvösben melegít majd, melegben pedig kicsit hűsít... remélem. Nem mondom, hogy a végén ugyanakkora lelkesedéssel csináltam, mint az elején, de a tulajdonos boldog öröme feledteti a nyűgöket ;))


Azóta mindenhová cipeli magával és konstansan a nyakában van... :P (csak csöndben jegyzem meg, hogy ez az első olyan darab, amit lelkesen használ, azok közül, amit eddig neki készítettem.)

Nem tudom, eldönteni, hogy csak én nyúltan szerencsétlen kézzel a fonalkupacba, de rengeteg festéshiba volt benne :O :(( Kötésnél jobban előjött volna, de így is látszik. Nem örültem, amikor a pink részen egyszer csak szembejöttek velem sorozatban a sokszor 5 centinél is hosszabb fehér szakaszok :O Szerencsére, a kendőn nem olyan tragikusan feltűnő, de a guta megütött volna, ha pl. ez egy kardigánnál fordul elő!


2011. augusztus 22., hétfő

Mennék is, meg nem is

Nem kreatív téma, nagyon nem...
Elképesztő videót találtam, ha teljes képernyőre nagyítjátok, olyan, mintha végigjárnánk mi magunk...

Én féltem, voltak pillanatok, ahol azt éreztem, ha ott lennék, sírva lekuporodnék és megvárnám, amíg valaki levisz. Nincs most kedvem agyalni, hogy miért ezt éreztem, talán nincs is jelentősége.

Nézzétek meg, ha van kedvetek!



Szerintetek?

2011. augusztus 15., hétfő

Elrontottam

mert ez volt a cél. Rájöttem, hogy bár már elég rég megtervezte Barbi a Carnation kitet én meg hozzá a hornbookokat, valahogy eddig nem készítettem saját példányt belőle. Szóval elővezettem a suszter cipője lyuka jellegű dolgot... Azért ez mégiscsak tarthatatlan! :)

Gondoltam egy nagyot és szokásomhoz híven teljesen átalakítottam, mert most pont így tetszett. Sem a hornbook, sem a fonal színe nem az eredeti... Nektek, hogy tetszik így?

Kit: Babi's treasures: Carnation, Hornbook: Hababann Design, linen: Zweigart, 40 count, threads: Nina's chockoberry
Ezzel az állomással még nem voltam elégedett. Olya "jólfésült volt az egész :O Valamit tenni kellett, és ekkor álltam neki elrontani. Így sikerült:






2011. augusztus 13., szombat

Felvágtam

egy nem jelentéktelen mennyiségű petrezselymet ma délután ... Csak, hogy ti is érzékeljétek, miről beszélek.....


2011. augusztus 11., csütörtök

Blogtalálkozó

Bizony az a szeptemberi, én meg készülök. Felismertem, ami már régi tény, hogy bizony nekem nemigen maradt a saját alkotásaimból... Így most vesztett tempóban kezdtem befejezni azt a néhány munkát, ami azért már egy ideje elkészült, így lassacskán azok is megkapják a végső simításokat.

Készül egyik egy helyes miniatűr doboz. Ezer éve raktam el, mert tetszett a formája, most pedig találtam egy nagyon szép Blackbird mintát és szokásommal ellentétben, számon tartottam, hogy mennyi idő alatt készül el. Hmmm, nem kevés idő. Egyébként azután jutott eszembe megnézni, meddig tart az elkészítés, hogy nemrég több blogon felmerült, hogy minek mennyi az értéke, mit mennyiért lehet és kell eladni - nem mintha el kéne adnom vagy akarnám, vagy bárkinek eszébe jutott volna tőlem vásárolni, de egyszerűen kíváncsi voltam, mennyit is ér a munkám ;)

Most itt tartok:


Az első, ami elkészült egy tűpárna, aminek a mintáját Manka tervezte. Ezer éve befejeztem a hímzést, most pedig az egész elkészült, nem mondom, hogy a legszebb lett :O de ez most így sikerült.


2011. augusztus 7., vasárnap

South Bay Shawlette

Elkészült végre a kendőcském ;)) Hűű, de jó, hogy már nekem is van. pontosabban, hogy Melindánál halálra tapizhattam az ő gyönyörűséges darabját.

Az előző részletfotók csak a mintát mutatták helyesen, mert az történt, hogy amint elfogyott a 10 dekányi fonalam úgy ítéltem meg, hogy kicsi az egész, vastag a fonal, szóval a minta és a Malabringo fonal nem egymásnak volt kitalálva, nem akartam még legalább 20 dkg fonalat belehorgolni, mert az már inkább nagykabát lett volna, mint kendő. Szóval gondoltam egy nagyot lebontottam és vettem másik fonalat. :))

Így most a South Bay Shawlette kendőcském Manos silk blendből készült. A legszebb, hogy a két fonal színe, szinte tökéletesen megegyezik... Kicsit csaltam, mert vettem hozzá egy 5 dkg-s egyszínű kéket is, hogy tutira akkora legyen, amekkorát szeretnék.



 
Menet közben a Mininő ábrándos tekinteteket vetett a készülő kendőre, hogy ez gyönyörű, és neki mennyire jól állna ez... de hős voltam, és ellenálltam a kísértésnek.

2011. augusztus 5., péntek

Liliomok

Visszatértek a hímzőtűk is a kezembe, már ha akadt valaki, rajtam kívül, aki kicsit aggódott emiatt. Fondorlatos dolog az, ha az ember egyre több technikát ismer meg, mi több szeret bele mindegyikbe és akarja mindegyiket egyre többet használni. Arra jöttem rá, hogy a horgolás rettentő haladós és látványos, nagy sikerélményt nyújt dolog, ezzel szemben a hímzés... csigatempójú, a végén persze megvan a nagy katarzis, de össze nem hasonlítható a kettő.

Nem fotóztam most újra, de a kendőt, amit mutattam, végül mégis félretettem, mert nem voltam elégedett az eredménnyel, túl vastag volt a fonal. Így másik fonalból megcsináltam újra ;) mert az poén.

A nagy horgolás közepette, pedig a hímzőtűmre is megéheztem. Ennek eredményeképpen született meg a
Springhtly Dance miniben. Nos, igen a 28-as vászonra hímzett kép több, mint egyheti munkám, miközben a kendőt is meghorgoltam, kétszer... :))) Csupán azért fejtegettem ennyit - fölöslegesen -, mert sokaknak újdonság lehet.






design: Babi'a Treasure - Springthly Dance, linen: 28 count Zweigart

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...