2011. július 27., szerda

Egy eredménytelen nap margójára....

Teszteltem ma keményen a könyvesboltokat. Úgy sikerült, hogy a nagyobbakba tévedtem be, ezek vannak ugyanis sétatávnyira tőlem. Kerestem egy horgolós könyvet. Nem nagy durranás, de szerettem volna a polcomon tudni, mert könyvek tekintetében is hörcsög alkat vagyok, azaz jobb szeretem a saját példányaimat nyúzni, mint könyvtárból kölcsönözni vagy valakitől kölcsönkérni.

A szomszédos "olcsó könyvesboltban" kezdtem - tudjátok, az a típus, aminek neve sincs, csak az van kiírva, hogy 30-60%-al olcsóbb könyvek vannak - egész jól szerepelt. Mert volt 4 féle horgolós könyv is, igaz pont az az egy, amit kerestem nem volt.

A Bookline hozta a szokásos formáját - az az érzésem, a marketing nagyon durván jó náluk, de a mögöttes tartalom :S - egy 80 cm-es polc felén elfértek a kreatív könyvek. A polc egyébként az egyik elrejtett sor legalsó polca volt, mondanom sem kell.

A Fókuszt kihagytam, évek óta nem tettem be a lábam oda. Nagy, sok könyvük van, de nekem mindig rettentően kusza és átláthatatlan, rossz hangulatú volt már 20 évvel ezelőtt is. A portál és a kirakat nem változott, így az én "beléphetnékem" is várat magára.

A Libriben jókorát csalódtam. Régebben a pénztár melletti falon sorakoztak az ilyen témájú könyveik, mostanra átrendezték. Ennek eredményeképp, az emeletre, egy elrejtett zugba száműzték a jelentősen megcsappant készletieket.Jelent az valamit, hogy az emeleti részen még a világítást is csak félgőzzel kapcsolják fel?! Attól tartok igen....

Az Alexandrában bíztam, de minek?! Az emeletenként elhelyezett irányítótáblán még csak meg sem említik, hogy tartanak ilyen jellegű könyveket. A gyerekkönyvek mögött, egy körbejárható polcot szántak ezeknek, de inkább varrós dolgokkal volt tele. Három kötős könyvük volt, horgolós egy sem.... Az elhelyezés okán az volt az érzésem, én vagyok az infantilis vagy esetleg az idiótához közelítő, hogy ilyesmit keresek.

Szóval négy bolt, nulla találat... Ráadásul a belvárosban, frekventált helyen - naivan azt gondoltam, ha valahol, hát itt megtalálom, amit keresek. Ebből a rajtaütésszerű és véletlen tesztelésből csak arra tudtam következtetni, hogy az az intenzív, pezsgő életű kreatív világ, ami virtuálisan körülvesz - aminek Ti is részesei vagytok - bizony nagyon vékony a való életben és közel sem elég ahhoz, hogy a "nagy" boltok az általunk támasztott piaci igényre érdemben reagáljanak. Vagy... ők mivel nagyok, pont lesajnálják a mi piaci igényeinket, és ők jól eldöntik, hogy azt vesszük meg, amit ők dugnak az orrunk alá....

Az eddigi tapasztalataim egyébként - netes rendelés tekintetében - egyértelműen az Alexandra felé billentették a szimpátiámat, gyorsak, pontosak tényleg másnap itt volt a könyv. A Bookline.... legutóbb a rendelés után 3 nappal értesítettek, hogy összekészítették a megrendelt könyveket, de sajnos egy nincs, természetesen, ami számomra a legfontosabb volt. Amikor újabb 3 nap elteltével értesítettek, hogy mehetek a könyvekért, kiderült, hogy két könyv hiányzik. Majd a csaj szétnézett a boltban, és mindkettőt leemelte a polcról, mert csak a netes rendeléseket ellátó raktárból hiányoztak ezek. :O Nem hittem a fülemnek. Ez volt az utolsó próbálkozásom velük. :S :))

2 megjegyzés:

  1. Nem próbáltad antikváriumban? Hátha ott előbb megkapod.

    VálaszTörlés
  2. Én jobban szeretem az Antikváriumot (antikvarium.hu) a bookline-nál. :o) Utóbbinál jó minőségű új könyveket is lehet kapni, de az Antikváriumnál, amit lekattintasz, az jön is (és hozzánk az van közel). Nézd meg őket! Rengeteg régi fürge ujjak van (na, most rontom a saját esélyeimet). :o)

    A Fókusznak csak a felső szintje (nyelvkönyvek, szótanuló kártyák, könnyített olvasmányok, szótárak) a zsenilális, ha nyelvkönyv kell, mindig elzarándokolok oda.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...