2013. április 25., csütörtök

Az

elmúlt időszakban még nehezebb barátnős találkozókat összehozni. Így a tűbarátnős találkozók is jócskán megritkultak, elmaradtak. Ha már így alakult, akkor legalább virtuálisan akartam összehozni a találkozót.
Így alakult, hogy Barbi egyik mintáját hímeztem ki Nina vásznára, egy szépséges selyem fonallal.





pattern: Barbi, linen: 41 count Zweigart, dyed by Nina, thread: Vikki Clayton silk 2163
Még jó, hogy ennyi kék virág van a kertben....
 

2013. április 22., hétfő

Egészen elképesztő, hogy két nap alatt ilyen virágköpenyt tud ölteni egy fa. És az is egészen elképesztő, hogy tavaly, amikor virágoztak a cseresznyefáink - természetesen abban a három napban - jött egy röpke fagy, és a három fán összesen alig maradt néhány kiló cseresznye. A korai már hullatja a szirmokat, a másik kettő pedig így néz ki. Közben azon agyalok, hogy mit is kezdek majd vele, mert három fányi cseresznye még az én felvevőképességemet is meghaladja. :))))

 Nem tudom eldönteni, hogy a jó idővel, esetleg a felmerült gondokkal függhet össze a lábdagadásom. Nemszeretem.
 

2013. április 16., kedd

Ezt

nem hiszem el...
Az utókor meg a saját okulásom miatt és persze a ti véleményetekre kíváncsian írom le, hogy hogyan is telt a mai napom.

Nos, reggel elvittem a kisasszonyt iskolába. Ahogy letettem, benéztem a boltba, hazajöttem. Lezavartam egy mosást, közben benéztem a facebookra. Délre kellett mennem vissza érte, így sok dolog nem fért bele, és úgy éreztem, inkább pihenésre van szükségem. Hazafelé benéztünk egy fagyizóba, majd otthon nekiláttam a vacsorának. Elkészült a quiche, aztán kitaláltam, hogy még rongyos kiflit is szeretnék. Ahogy a nyolc kis kiflit betoltam a sütőbe, annyira begörcsöltem, hogy kiegyenesedni is képtelen voltam. Úgyhogy jött az újabb, kötelező pihenés.

Annyira reménykedtem benne, hogy az itthonlét, illetve a több pihenés, stresszmentesség segíteni fog, hogy ne teljen el minden nap így. Nem hiszem, hogy sok lett volna, az, amit mára terveztem. Mert a takarítás mára tervezett része, el is maradt. Egyszerűen sírhatnékom  van, hogy semmit nem tudok csinálni. Hogy egyre komolyabban el kell gondolkodnom azon, hogy segítséget kell kérnem, mert egyedül nem tudom ellátni a háztartást teljes egészében. Vagy annyira lehetetlen az igényem, hogy kényelmesen beleférjen a hétköznapi háztartási munka meg a hobbik a napjaimba??? Komolyan, sírhatnékom van....
 

2013. április 12., péntek

Bevallom

hihetetlenül belezúgtam Maja mintáiba....

A nyuszik meg különösen rabul ejtették a szívemet. Annyira..... á, mit magyarázzam? Úgyis látjátok. 






pattern: The Snowflower Diaries,: Spring bunny love; linen: Zweigart 40 count, dyed by Nina; threads: Bracken, Csherry blossom, Daffodil, Grizzly, Lagoon, Nutmeg, Rooster comb
 Ha megnézitek az eredeti mintát, akkor láthatjátok, hogy ezen is változtattam. A zöldet lecseréltem, mert az Amber kicsit ősziesebb volt, én pedig tavaszra akartam hangolni a mintát. A nyuszilányt is világosabb barnával hímeztem, a szoknyáján is más árnyalatú a világos rózsaszín rész, mint amit Maja javasolt. A fiú kendőjét pedig nem akartam rózsaszínnel kihímezni, nekem kicsit metroszexuálisnak tűnt volna. ;) Úgyhogy a selyem Lagoonra esett a választásom, ugyanezzel öltöttem a szemüket is. Szeretem a kék szemű nyuszikat!

ÚŰgy tűnik, annyira rászoktam arra, hogy mindig szinte minden mintát átalakítok valamennyire, hogy ennél sem tudtam megállni, hogy ne nyúljak bele. :D Remélem, nektek is tetszik!

Mivel az utóbbi időben sokan panaszkodtak, és én is tapasztaltam más blogokon, hogy a dinamikus sablon miatt nem lehet megjegyzést hagyni, azon is változtattam.

 

2013. április 7., vasárnap

Sokat

elmond a gyorsaságomról, hogy egy hét kellett a kis tavaszi minta befejezéséhez... Remélem, nem ezért várat még magára a tavasz....

Én nagyon szeretem, mér föl is akasztottam az ablakba, csak hogy az időjárás is tudja, mi a helyzet.




A befejezéshez Nina Poison nevű selyemszalagját használtam. Igaz, a lila háttéren nem érvényesül annyira.

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...