2012. november 30., péntek

Jön a sapka szezon

Rettentőn hezen jutok el a fotózásig mostanában, különsen azoknál a daraboknál, amit a kisasszonynak készítek....

tegnap végre sikerült néhány képet lőni.

 Még októberben készült el Ahama leírása alapján a sapka. Pont ilyen fazont kerestem.



pattern: ahama, yarn: Drops baby alpaca silk, needle: 3;3,5 knit pro
A többi elkészült munkát is mutogatom majd.

 

2012. november 28., szerda

Furcsa

időutazásra hívott egy levél a minap.
Semmi varázslatos csodára ne számítsatok, pusztán egy egykor kedves pasi írt.... Na jó, az egykor kedves is túlzás. Ismerkedtünk, leveleztünk, aztán mivel soha nem volt bátorsága szemtől-szemben találkozni velem, nagyon gyorsan más után néztem.

Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán.... olyannyira, hogy közben volt két komoly kapcsolatom, most pedig már jó ideje a Rév feliratot a homlokán viselő másik felemmel "tengetem" a napjaimat.

Azért nem tudtam a levél mellett szó nélkül elmenni, mert egy értelmes emberről van szó, miközben azt írja, őrzi a levelezésünket, mintha azóta is ezeket olvasgatná... Könyörgöm! azóta eltelt több, mint 5 év! Mi járhat egy férfi fejében, hogy ennyi ideig őrizget leveleket, és táplál valami emléket valakiről, akit sosem látott, csupán olvasta leveleit, reakcióit. Milyenné alakíthatta azt a képet?! Félelmetes belegondolni is..... Mellbe vágott, nem tagadom. Nem tartom magam annyira kiemelkedően szikrázó jelenségnek, hogy valaki őrizgesse - ráadásul a digitális kiadású - leveleimet, és mintegy idealizáljon....


Persze, persze, tudom ám a rendes választ is a levélre.... történtek vele is dolgok, élte az életét, most pedig "felcsapta a telefonos noteszét", hogy kit lehetne felhívni. Na jó, feltételezhetően nem azt remélte, hogy hanyatt-homlok rohanok a karjaiba egy ilyen levél után.  Pedig nem, szegényt jól leforráztam....

Furcsa ám, hogy az életem minden komolyabb fordulópontjánál van valaki, aki visszaköszön a múltból.... érdekes a mintázatot nézni, hogyan tevődnek végképp múlt időbe és zárójelessé a korábbi történeteim.... egy még várat erre a "lezárásra", hogy az hogyan és mikor történik meg, nos..... Majd beszámolok róla.

A fordulópontok meg.... vannak. Komolyak, amik egyértelműen visszavonhatatlanok és alaposan át fogják írni az életünket jövőre. Látom ám, hogy jó év lesz ez a 2013.... ;)





2012. november 23., péntek

A mostani

nyomi - értsd igazi novemberi - idő nem hozta meg a munkakedvemet....
Így nap közben - mivel végre utolértem magam a blogok olvasásában - akad időm elmélázni a közvetlen környezetemben lévő történéseken....

Napok óta úgy indul a reggel, hogy amikor az irodaházhoz érek, szembesülök valami újdonsággal, lezárással, kordonokkal, ezer biztonsági őrrel, újabb és újabb ellenőrzési pontokkal. Kicsit olyan, mintha a NASA-székházba tervezném a bejutást, pedig nem. Nagyon nem....

Az elmúlt napokban már az utcába sem lehet behajtani, pontosabban az irodaház előtti útszakaszra. A körforgalom kihajtóját rendőrautó zárja le, a másik kereszteződést szintén..... Az első kereszteződésből tudom megközelíteni a parkolót, ám a körforgalom kihajtóját elállja a rendőrautó.... csak akkor engednek be, ha a belépőkártyámat megmutatom.... majd ugyanez a mutogatás a biztonsági őröknek, mire végre eljutok odáig, hogy az automata kapunak is megmutathatom a kártyát, és végre bejutok az épületbe. Ma reggel már az a hír fogadott, hogy mindkét - normál esetben használható - bejárat le van zárva, csak a teherportán keresztül tudunk bejutni....

Szóval a reggeli móka így néz ki: kihajt a körforgalomból, a belépőkártyáját mutogatva, behajt a parkolóba, szintén a kártyával, leparol. Majd elindul visszafelé a körforgalom felé és kb. 800 métert sétál a teherportáig, ott hosszas könyörgésre beengedik a biztonsági őrök, majd gyakorlatilag az előző távolságot végigkutyagoljuk a kiszolgáló épületek között és két újabb kapun kérünk bebocsátást, hogy feljöhessünk az irodába dolgozni.

Remélem nem vesztettétek el a fonalat ;)

Jaaaaa, hogy mindezt miért? Hát mert van max. fél tucatnyi tüntető, akik úgy döntöttek, lezárják a épület előtti útszakaszt. Ne kérdezzétek, hogy van-e engedélyük, meg mifene, azt se, hogy mégis miért posztol itt mellettük naponta négy rendőr, két járőrautóval, mert nem tudok rá válaszolni. Egyébként több mint egy éve itt vannak a tüntetők.... szép lassan mindenki elhagyta a fedélzetet, aki ellen tüntettek, ők mégis itt vannak. Arra számítok, hogy holnap reggel már Barroso arcképe lesz a "mennie kell" plakáton és akkor talán Brüsszelbe teszik át a székhelyüket.

 Ja az egyik ablakpárkányon ma ezt találtam: 


Ha gonosz vagyok, azt mondom a vezetőség arra játszik, hogy mi fogunk a lehetetlen körülmények miatt fellázadni....  és lám.





2012. november 22., csütörtök

Elkészült

a minap mutatott kis biscournu, ami szt hiszem nem ilyen formát fog ölteni. A minta a Mains et Merveilles Point de Croix no 71. számából való. Ott sötét pirossal hímezték ki, de miért lett volna az a megoldás nekem jó?!

linen: Nina's linen 36 count Marzipan, thread: Nina's thread: Sunset,





2012. november 13., kedd

Igyekszem felélni

az otthoni készleteimet, mert van mit.... Most épp valami vibráló színre vágytam, ami kicsit őszies is, meg mégsem. Szóval olyan nőiesen körülírtam magamban, hogy mit is szeretnék.... egy biztos, épp volt két órányi időm, amit el kellett töltenem valamivel. A mintát tekintve az otthon lapuló magazinkora akartam hagyatkozni.


 
Még alakul. A gyors siker egyébként nem jött létre, mert többet rontottam ebben az apróságban, mint az elmúlt év minden hímzésében....

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...