hosszas agyalás után végül úgy döntöttem feláldozom az itthon lévő fehér csipke és farkasfog egy részét a kísérletezés oltárán.
2012. március 27., kedd
Kerestem
hatalmas lelkesedéssel a készletemben a tervezett babadobozhoz megfelelő csipkéket, és egyéb kiegészítőket. Szépet szeretnék, csajosat, finomat. Naná, hogy itthon nem volt egy darab sem...
hosszas agyalás után végül úgy döntöttem feláldozom az itthon lévő fehér csipke és farkasfog egy részét a kísérletezés oltárán.
Ez lett a kísérletezés végeredménye. Még nem tudtam a többi alapanyaggal összenézni napfénynél, mert már elég sötét volt, mire végeztem vele. Remélem holnap lesz olyan, amit fel is tudok használni.
hosszas agyalás után végül úgy döntöttem feláldozom az itthon lévő fehér csipke és farkasfog egy részét a kísérletezés oltárán.
2012. március 26., hétfő
Szupertitkos projekt
A helyzet az, hogy nem tudok egészen csöndben maradni... :) muszáj megmutatnom, min ügyködtem hétvégén. Részben büszke voltam magamra, hogy ennyire jutottam két nap alatt, és természetesen bele is szerettem ebbe a dédelgetett szupertitkos mintába. Na jó, most már nem annyira titkos, ha megmutogatom egy részét, de legközelebb majd csak kész állapotában tudósítunk róla ;))))
A többit a fantáziátokra bízom...
Azért tippelni ér, hogy mi is készül ;)
A többit a fantáziátokra bízom...
Azért tippelni ér, hogy mi is készül ;)
2012. március 20., kedd
Azt hiszem
tavasz van.... legalábbis a munkatempóm ezt mutatja :)
Van még más is...
Persze, még nincs kész, de izgalmas lenne tudni, Ti mit néztek ki belőlük.
Van még más is...
Persze, még nincs kész, de izgalmas lenne tudni, Ti mit néztek ki belőlük.
2012. március 15., csütörtök
Atalie - Gaalle
A következő "titkos" projekt van készülőben. Egyelőre a hímzés része van készen.
designer - Atalie
Pattern - Gaellethreads - Hand dyed Nina's Threads Beetroot, Arwen; Crescent Colours: Weeping Willow Fabric - linen 36 count, hand dyed by Nina, stitched by En - Hababann |
2012. március 11., vasárnap
Együnk tovább
Persze, persze tudom... ez nem egy gasztroblog ;)
ettől még szeretek enni, a témában tájékozódni, olvasni, olykor sznoboskodni.
Jó nagy felhajtás kerekedett a Good Food körül, gondoltam alig 400 forintos beruházást megér a magazin,hogy megnézhessem mit is tud egy valódi "világszínvonalú gasztromagazin".
Felemás.... nekem nagyon. Sok recept van benne ez kétségtelen, de csupa olyasmi, amit azonnal átlapozok, mert érdektelen. Hétköznapit fejből is tudunk főzni, ehhez nem kell egy gyönyörűen illusztrált magazin! Sőt, erre vannak a jól bevált régi szakácskönyveink ;)
A másik, ami feltűnt kifejtetten angol ízlésvilágra hangolt az egész - mondjuk ez nem meglepő.Tele ázsiai és babos kajával - sírhatnékom támadt.
Fene tudja, még a Gordon Ramsaymesterkurzus sem villanyozott fel annyira a lapban, mint amire számítottam.
Azon gondolkoztam, ha szeretnének nagyot, átütőt robbantani a piacon, nem jól nyitottak. Nálam, tuti, hogy nem.
Ha már gasztro vonal.... nem hagyhatom ki a Magyar konyhát. Na az meg szerelem, első, második és sokadik látásra is... Mit ragozzam. Jó lett a koncepció, jók az egy alapanyagot körüljáró cikkek, a receptek. Persze, van benne rengeteg elszállt dolog, nem biztos, hogy mindnek nekiállnék, de látom, van hová fejlődnöm.
Együnk csak tovább! Most épp vacsorát, ha elfogadtok egy tanácsot ne akarjátok követni a tegnap esti produkciómat az öt fogásos vacsival. Történt ugyanis, hogy egy hihetetlenül jó lakácséttermi vacsorán voltam tegnap este. Pazar, otthonos, lenyűgöző, jó kis New York-i hangulatot teremtő, bőkezű, őszinte este volt! Tényleg! Sokat olvastam az utóbbi időben lakáséttermekről. Van benne kockázat, de ha kíváncsiak vagyunk, nagyon jó este kerekedhet belőle. Este hétkor kezdtünk, nekem tízkor kellett eljönnöm és csak a vacsora felénél tartottunk. (Nem kell aggódnotok, bedobozolták mindazt, amit nem tudtak ott megetetni velem!) Ha mennétek, kérdezzetek, elárulom a titkot, sőt...
Jó nagy felhajtás kerekedett a Good Food körül, gondoltam alig 400 forintos beruházást megér a magazin,hogy megnézhessem mit is tud egy valódi "világszínvonalú gasztromagazin".
Felemás.... nekem nagyon. Sok recept van benne ez kétségtelen, de csupa olyasmi, amit azonnal átlapozok, mert érdektelen. Hétköznapit fejből is tudunk főzni, ehhez nem kell egy gyönyörűen illusztrált magazin! Sőt, erre vannak a jól bevált régi szakácskönyveink ;)
A másik, ami feltűnt kifejtetten angol ízlésvilágra hangolt az egész - mondjuk ez nem meglepő.Tele ázsiai és babos kajával - sírhatnékom támadt.
Fene tudja, még a Gordon Ramsaymesterkurzus sem villanyozott fel annyira a lapban, mint amire számítottam.
Azon gondolkoztam, ha szeretnének nagyot, átütőt robbantani a piacon, nem jól nyitottak. Nálam, tuti, hogy nem.
Ha már gasztro vonal.... nem hagyhatom ki a Magyar konyhát. Na az meg szerelem, első, második és sokadik látásra is... Mit ragozzam. Jó lett a koncepció, jók az egy alapanyagot körüljáró cikkek, a receptek. Persze, van benne rengeteg elszállt dolog, nem biztos, hogy mindnek nekiállnék, de látom, van hová fejlődnöm.
Együnk csak tovább! Most épp vacsorát, ha elfogadtok egy tanácsot ne akarjátok követni a tegnap esti produkciómat az öt fogásos vacsival. Történt ugyanis, hogy egy hihetetlenül jó lakácséttermi vacsorán voltam tegnap este. Pazar, otthonos, lenyűgöző, jó kis New York-i hangulatot teremtő, bőkezű, őszinte este volt! Tényleg! Sokat olvastam az utóbbi időben lakáséttermekről. Van benne kockázat, de ha kíváncsiak vagyunk, nagyon jó este kerekedhet belőle. Este hétkor kezdtünk, nekem tízkor kellett eljönnöm és csak a vacsora felénél tartottunk. (Nem kell aggódnotok, bedobozolták mindazt, amit nem tudtak ott megetetni velem!) Ha mennétek, kérdezzetek, elárulom a titkot, sőt...
2012. március 8., csütörtök
Maluka, csak így
Újabb kötemény, ezúttal az utóbbi időben oly divatos Maluka. Ajándékba készült a barátnőmnek, remélem elégedett lesz vele.
A csipke rész Esti Meséből készült, mert ahogy elkezdtem, a rövid színátmenetek egyszerűen "összetörték" a mintát. A kendőtest pedig Bucilla egyik csodás fonalából készült.
pattern: Maluka by Bea Schmidt, yarn: By Buci, Barka Esti Mese Lekvár |
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)